בחסות פוטין: המכונית הבאה שלכם תהיה יקרה יותר
פלישת רוסיה לאוקראינה והסנקציות שהטילו מדינות המערב על רוסיה צפויות להשפיע גם על תעשיית הרכב וזאת לאחר שהחלה להתגבר על משבר השבבים שפגע בייצור של מותגי רכב רבים. אוקראינה היא ספקית גדולה של מתכות כמו ניקל, נחושות ועוד המזינה את תעשיית הרכב באירופה וכשהתותחים רועמים – האספקה מפסיקה. המשמעות כתוצאה מהמצב החדש היא עיכובים בייצור ועליית מחירים של רכבים מכל סוגי הקטגוריות.
המלחמה המתרחשת על אדמת אוקראינה הובילה להגבלות כלכליות ומסחריות מצד מדינות מערב אירופה על כלל התעשייה ברוסיה. הראשונה שנאלצה להתמודד עם המצב החדש היא יצרנית הרכב הגדולה באירופה – פולקסווגן שעצרה את הייצור באוקראינה.

תעשיית הרכב ניזונה מסוגי מתכות רבים ואוקראינה היא ספקית משמעותית בתעשיית הייצור האירופאי, בעקבות המלחמה בשטחה האספקה נעצרה. שטחה של אוקראינה רובץ ניקל, נחושת ומתכות נוספות, לכן המפעלים המקומיים מתמחים בעיבוד וייצור המתכת שמקורה מהאדמה.

השפעות המלחמה היו כמעט מידיות חומר הניקל שהוא רכיב הכרחי בסוללות של רכבים חשמליים זינק בלמעלה מ - 180%. התוצאה הצפויה היא עליית מחירי הרכבים החשמליים האירופאיים ועיכוב בזמני אספקה. בנוסף, אוקראינה ידועה בייצור חוטי חשמל, רפידות בלמים, רכיבי אלקטרוניקה ועוד, אך היא רחוקה מלהיות שחקן מרכזי בתעשיית חלקי החילוף. יחד עם זאת הקרבה שלה לאירופה גרמה ליצרניות קרובות פיזית להסתמך על חלקיה. מיקומם של היצרניות ביחס לאוקראינה הופכות את עלויות השינוע לזולות ולכן יצרני רכב צ'כים (יונדאי), סלובקים (קיה) וכמובן הגרמניים היו הראשונים להיפגע כיוון שנמצאים במרחק של ימי נסיעה בודדים.

הפגיעה בלקוח הישראלי לא תהיה מידית אלא הדרגתית. היצרניים של רכבי היוקרה יהיו הנפגעים המשמעותיים כיוון שקווי ייצור שלמים הושבתו. הפסקת הייצור מאריכה את זמן ההמתנה לרכבים מדגמים מסוימים לפחות עד סוף השנה. מיותר לומר שיצרני הרכב ירצו לכסות את ההפסדים והדבר יתגלגל ללקוח הקצה. מחירי הרכבים עצמם לא ישתנה, כלומר לא תהיה עליית מחירים, המחירים בשוק הישראלי יציבים השוני יהיה בכמות ההנחות וצמצומם.

בעיה של אחד היא הזדמנות של אחר, אם אספקת היצרניות הגרמניות כמו מרצדס, אואדי ו BMW תפגע, יש שחקנים אחרים שיתפסו את מקומם כמו טסלה ויגואר במידה והאחרונות לא נפגעו בעצמם מהמלחמה.

ההשפעה על ישראל תהיה כתוצאה מכדור שלג ולא באופן מיידי. הסיבה לכך היא שלפי הדוח האחרון של יבואני הרכב הישראלי, שוק הרכב המקומי נשלט על ידי מותגים קוראייינים כשהעיקריים הם יונדאי וקיה, אך חשוב לשים לב כי חברות אלא מיצרות באירופה וגם הן עשויות להיפגע מהמלחמה.

השפעה נוספת על ישראל כתוצאה המלחמה באוקראינה היא השחקנים החדשים שעומדים בפתח. סין לא משתתפת בסנקציות של מדינות המערב כיוון שרואה ברוסיה כשוק לגיטימי "שחבל לפספס" בגלל מלחמה. הצוהר שעשוי להיפתח בעקבות בעיית אספקה ומחירי רכישה לא אטרקטייבים מהווה הזדמנות ליצרני הרכבים הסינים והם עשויים לתפוס שוק קטן במזרח התיכון - אצלנו בישראל. צ'רי, גרייט וואל (האוואל) ויצרניות נוספות מחפשות זכיין ישראלי.